mandag 14. juni 2010

Besøk av ny au-pair


Den 11. september har Richelle vært hos oss i to år. Hun har gjort en fantastisk jobb, og både ungene og vi har knyttet oss til henne. Det er ingenting i verden jeg skulle ønske mer enn at hun kunne være her lengre, men etter diverse telefonsamtaler til DU ble det klart at det var helt umulig med mindre vi kunne betale henne 500.000 kroner i årslønn. Dessverre er det langt utenfor hva vi klarer! Vi var forberedt på å betale mer enn den ordinære au-pair lønnen på 4000,- per måned pluss fri kost og losji, men dette var utenfor det som er mulig. Det er bare så utrolig trist at systemet ikke har lagt opp til at mennesker som gjør en strålende jobb og tilbys jobb til tarifflønn ikke får lov til å bli i landet når de kommer fra et land utenfor EU.

Men på samme måte som Richelle ikke får lov av Staten Norge til å bli værende her i landet lengre enn to år, er det masser av au-pairer i resten av Europa som står ovenfor samme problemstilling der de er. Filippinerne har et tett nettverk over hele Europa, og det er Richelle som har brukt dette nettverket for både å finne en ny vertsfamilie til seg selv i et annet Europeisk land og en ny au-pair til oss. Faktisk ender vi nå med å bytte au-pair med en dansk familie som heller ikke kan ha sin nåværende au-pair lenger til høsten.

Ress Mae heter hun som skal bo hos oss fra i høst av, og denne helgen var hun på besøk. Vi hadde en veldig hyggelig helg der vi besøkte Gamle Bergen, fikk med oss Bondemarkedet og gikk på tur langs Nordåsvannet. I tillegg tok Richelle henne med seg på fest i byen hos sine venner, så nå har Ress Mae allerede fått seg et nettverk i Bergen. Jeg tror vi får en ny flott au-pair om noen måneder, men det er ikke tvil om at vi gruer oss til å miste Richelle….


0 kommentarer:

Kort om meg

32 år. Lykkelig gift. Mamma til tre barn. Gründer av Bipper. Evig idealist. Alltid i brann. Stort sett lykkelig og full av energi.